Jadłospis

Życzymy smacznego !

JADŁOSPIS

 

                                           JADŁOSPIS

24.03.2025 r. – poniedziałek                                                                                  

   śniadanie – mleko (7), pieczywo mieszane (1) z masłem (7), twarożek z rzodkiewką (7), szynka gotowana, dżem truskawkowy – niskosłodzony, pomidor                                                                                                                                  

 II śniadanie – chrupki kukurydziane, owoc, herbata owocowa,                                             

 obiad – kapuśniak z kiszonej kapusty na wywarze mięsnym (9) z zieloną pietruszką, placuszki z twarogiem (1,3,7), surowa marchewka, woda z cytryną,

 25.03.2025 r. – wtorek                                                                                                           

    śniadanie – kakao na mleku (7) pieczywo mieszane (1) z masłem (7), ser żółty (7), pasta jajeczna (3), twarożek łososiowy (7), ogórek świeży,                                                                                                                           

   II śniadanie – serek homogenizowany (7), owoc, herbata owocowa,                                                                                                               

   obiad – żurek (1,9) z zieloną pietruszką, gulasz drobiowy w sosie własnym, ziemniaki z zieleniną, marchewka z groszkiem, woda z cytryną,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

26.03.2025 r. – środa                                                                                                                                                

 śniadanie – kawa zbożowa na mleku (1,7), pieczywo mieszane (1) z masłem (7), parówka na ciepło, twarożek „President” (7), jajko gotowane (3), pomidor,                                                                                                                                                             

     II śniadanie – budyń (7), owoc, herbata owocowa,                                                                                                                        

   obiad – zupa kalafiorowa (9) z zieloną pietruszką na wywarze mięsnym, ryż z jabłkiem i cynamonem, surowa papryka, woda z cytryną,

27.03.2025 r – czwartek                                                                                                                                                                 

 śniadanie – zupa mleczna (7) z płatkami owsianymi (1), pieczywo mieszane (1) z masłem (7), szynka wieprzowa, dżem wiśniowy – niskosłodzony, rzodkiewka,                                                                                                                                                 

    II śniadanie – wafle ryżowe, owoc, herbata owocowa,                                                                                                                          

  obiad – zupa pomidorowa (9) z makaronem (1,3) i zieloną pietruszką, kotlet mielony, ziemniaki z zieleniną, mizeria, woda z cytryną,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

28.03.2025 r. – piątek                                                                                                                                           

     śniadanie – bawarka, pieczywo mieszane (1) z masłem (7), pieczeń z szynki, ser żółty (7), powidła, ogórek świeży,                                                                                                                               

   II śniadanie – galaretka, owoc, herbata owocowa,                                                                                                                

     obiad – rosół (9) z makaronem (1,3) i zieloną pietruszką, paluszki rybne rybne (4,1), ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty kiszonej i jabłka, woda z cytryną.

SMACZNEGO!!!


     

                                           

                                 

Zapraszamy do Nas!